Waterbevalling, een zachte landing voor je kindje

Je zal er vast wel eens van gehoord hebben: bevallen in het water, iets wat steeds meer gebeurd. Het is een zachte overgang van de warme binnenwereld, via het water naar jouw warme lijf toe. Veel kindjes die in bad worden geboren zijn heel rustig als ze uit het water bij hun moeders komen, prachtig om te zien.

Het is natuurlijk niet alleen heel erg fijn voor het kind, maar ook voor de moeder. Als je tijdens je zwangerschap ook al graag gebruikt maakt van warm water middels douche of bad kan dit voor jou precies de ontspanning geven die je nodig hebt op dat moment.

Ontspanning en pijnverlichting door het water

Tijdens de geboortes die ik heb bijgewoond zie ik dat warm water een hele belangrijke stimulerende, ontspannende of juist pijnstillende werking kan hebben. Het warme water verzacht je spieren, je ziet het vanaf het moment dat vrouwen in bad stappen – het lichaam verzacht. Je bent gewichtloos waardoor het heel gemakkelijk is een andere houding aan te nemen, iets wat op het droge nog wel eens een uitdaging kan zijn. Verder verwarmt en verzacht het warme water het gebied rondom perineum waardoor inscheuren minder zal zijn in bad.

Waterbevalling bevalbad huren
Fotografie: Dora Barens kinderfotografie : Website – Dora Barens Fotografie

Voor wie?

Voor elke vrouw die ervan houdt om in het water te zijn. Maar het wordt bijvoorbeeld ook aangeraden wanneer vrouwen tijdens de zwangerschap rugklachten, bekkeninstabiliteit, hoge bloeddruk en of andere lichamelijke ongemakken en handicaps hebben.

Bevalbad huren

Bij Holistic Doula kan je nu je eigen birth in a box PRO (grote versie) alles-in-1 geboortepakket huren. Wat zit erin?

  • Bad gemaakt van eco pvc zonder toevoeging van lood of cadmium
  • BPA vrije slangen en kraankoppelingen
  • CE-markt – kan ook veilig in het ziekenhuis gebruikt worden
  • Dikke bodem van 7,5 cm (heerlijk voor de knietjes!)
  • Persoonlijk hygiënische hoes
  • Electrische opblaaspomp & afvoerpomp
  • Opzet instructies uitgeprint / mail

De tijd om het bad op te zetten en te vullen is ongeveer 60 minuten, als ik je doula ben help ik je hier natuurlijk bij mee. Het bad legen en opruimen ca. 30 minuten.

Je zal het bad huren voor een periode van 6 weken, vanaf week 37 t/m week 42. Als je natuurlijk eerder bent bevallen zou ik het bad graag eerder terug krijgen. Mocht je in deze tijd een medische indicatie hebben gekregen en het bad niet meer zou kunnen gebruiken in het ziekenhuis, dan dient het volledige bedrag betaald te worden. Mocht de hoes nog ongebruikt in de verpakking zitten, dan mag deze geretourneerd worden.

Het huren van het volledige water geboorte pakket kost €150,-

Kom in contact via: wendy@holisticdoula.nl.

Bekijk hieronder nog een prachtig water geboorte filmpje als je dat leuk lijkt: